Kalanşo Çiçeği Yetiştirilmesi Bakımı ve Çeşitleri




İç mekanınızı güzelleştirip zenginşeltirmek için az bakım gerektiren sukulent türlerinden biride hepimizin bildiği kalanşo çiçeğidir. Kırmızı , Pembe , sarı ve turuncu , fuşya , yavru ağzı , eflatun ve nar çiçeği renkli sık kümelenmiş çiçekleri ile evinizi aydınlatıp ferahlatacak çok güzel bir seçimdir kalanşo çiçeği.
Kalanşo da diğer sukulent türleri  gibi  suyu fazla sevmez kalın ve etli yaprakları ile su tüketimini minumuma indirger ve fazla sulamaktan kaçınmalıdır. Fazla su kök çürümesine sebeb olabilir ve kalanşo nuzun ölümüne sebep olur. Bunun için toprak geçirgenliği çok iyi drenajlı bir toprak seçimi yapılmalıdır.
Doğrudan güneş ışığını sevmez ancak dolaylı güneş ışığına ihtiyaç duyar kalanşo çiçeği.
Çok sıcaklar ve soğuklar köklere ve yapraklara zarar verebilir .


Genellikle yaz aylarına doğru mayıs ayından itibaren çiçeklenmeye başlar. Sonbaharda çiçekler döküldüğünde kalansho dinlenme evresine girer ve az sulamaya dikkat etmek gerekir.
Kalanşo çiçeği çoğaltılması ve bakımı oldukça kolaydır. Bu yüzden de evde bakılmak için oldukça uygun çiçeklerdendir.
Hava akımları ve cereyan, Kalanşo çiçeğini olumsuz etkiler. Bu yüzden Kalanşo çiçeği pencere ve kapı önlerinde bulundurulmamalıdır

KALANŞO ÇEŞİTLERİ

Kalanchoe Blossfeldiana :

Madagaskar'a özgü olan Kalanchoe  blossfeldiana, turuncu, sarı, kırmızı veya somon tonlarında küçük, gösterişli küme çiçeklerle dolu görünümde bir kalanşo çeşididir.  Parlak yapraklar kırmızımsı kenarlı koyu yeşil renktedir.. Bitki, kışın ve erken ilkbaharda çiçek açtığından, genellikle kış tatillerinde renkli bir hediye olur.aylarında evinizde çiçekli mükemmel bir ortam oluşturur.

kalanchoe blassfeldiana

kalanchoe blassfeldiana

kalanchoe blassfeldiana

kalanchoe blassfeldiana

kalanchoe blassfeldiana

Kalanchoe  Beharensis ( Fil Kulağı Kalanşo )

Fil kulağı kalanchoe veya keçe bitki olarak bilinen K. bebeharensis, öncelikle kalın, bulanık, mızrak biçimli veya üçgen yapraklarıyla değerlenir ve bu kalınlıklar  15- 40 cm uzunluğundadır. Bitki yaz aylarında minik sarı çiçekler sergilese de, çiçekler altında paslı-kırmızı ve gümüşi-gri olan yapraklar kadar etkileyici değildir. Vücut büyüklüğü genellikle ev bahçesinde yaklaşık 5 metre ile sınırlı olmasına rağmen, olgunlukta bitki 5 ila 12 ayaklık etkileyici yüksekliklere ulaşır. Fil kulağı kalanchoe ülkemizde yetiştiriciliği yapılamayan bir türdür. Ege ve akdeniz bölgelerinde yetiştirilebilir.
Kalanchoe  Beharensis

Kalanchoe  Beharensis saksıda

Kalanchoe Fedtschenkoi

Yaygın büyüme alışkanlığı nedeniyle genellikle yer örtüsü olarak yetiştirilir. Etli, taraklı yapraklar mavimsi-yeşil renktedir ve çiçek şeklindeki çiçekler, ilkbaharın ilk aylarında görünür, kırmızımsı-kahverengi veya mor renktedir.

Kalanchoe Fedtschenkoi


 


Kalanchoe Tomentosa


Panda bitkisi olarak da bilinen Kalanchoe  tomentosa, olgunlukta 1metre yüksekliğe ulaşan dallanma kalancho çeşididir. Etkileyici, pas paspaslı yapraklar beyaz tüylüdür

kalanşo tomentosa

kalanshoe tomentosa

Kalanchoe Thyrsiflora

Kürek bitkisi, börek  kalanchoe, çöl lahanası veya köpek dili olarak da bilinen Kalanchoe  thrysiflora, kalın,etli yeşil yaprakları olan çarpıcı bir bitkidir. Yapraklar 50 cm yüksekliklere erişen olgun bitkiler, ilkbaharda tatlı kokulu, derin sarı çiçekler açar.
kalanchoe thyrsiflora

kalanchoe thyrsiflora bitkivehobi.blogspot.com

kalanchoe thyrsiflora bitkivehobi.blogspot.com







Kalanchoe humilis



Kalanchoe humilis , 90 cm uzunluğunda ve az 10 cm uzunluğunda gri-yeşil yapraklarla bordo lekeleri olan açık rozetli, az yetişen bir sukulent çalıdır. Çiçekler, mor renksiz olan küçük mat mor renklidir ve yukarı doğru dallanmış bir çiçeklenme döneminde yapraklardan 10 santim (25 cm) yukarıda yükselirler.
kalanchoe humulis


EmoticonEmoticon